Witam! Otóż niedługo zbliża się moja 18-stka i prawdopodobnie dostanę laptopa. Chciałbym się was doradzić, gdyż moja wiedza nie jest zbyt duża na ten temat. Potrzebował bym laptopa do 3,5 tys. To ma być laptop do gier żeby odpalił BF3 lub nawet a bardziej Wiedźmin 3. Szukałem trochę na necie i znalazłem mniej więcej taki :
Ten sprzęt będzie aż nadto dla Wieśka, a co dopiero dla BF3.
Jedynie system... Tu już musisz go polubić Albo uda Ci się zrobić downgrade do Win7
za 3,5 kafla na Twoim miejscu bym poszukal z GFem 700+ i z i7 2 generacji
miedzy 12 a 8 gb az takiej roznicy nie ma (chyba ze masz zamiar renderowac filmy, aimacje)
na tym moim BF3 smiga na maxie, ale BF4 to juz trza mykac na srednich lub niskich
A najwiekszym - Lapka to chlodzenie przy takich sprzetach ( podstawka obowiazkowa )+ klawa dopinana dodatkowa ( kto co lubi ale ja nie lubie grac na goracych przyciskach )
Edit: a przy wiekszej matrycy masz z regoly dodatkowe meijsca na ram czy dyski w spodzie wiec samo dokupienie jednej kostki ramu 8gb bedzie tansze od wydania 1k
Ostatnio zmieniony przez [P]*Kambojan 2014-01-27, 10:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Hmm a mi chodzi (jeżeli by się dało) jeszcze lepszy od tego ale do 3,5k bo ja się nie znam i jeżeli byście mieli jakieś modele to bardzo bym prosił.
Oba lapki odpalić Wiedźmina 3 odpalą, ale na niskich co najwyżej. Jeśli chcesz laptopa do grania, to musi mieć 4-rdzeniowy procesor intela + dobrą grafikę.
Lepiej napisać na jakimś forum komputerowym i wtedy złożą Ci lapka a taki będzie o wieeeele lepszy wydajnościowo niż gotowiec. Ja kupiłem gotowe PC za 1000zł a jakbym sobie złożył miałbym 2 razy lepszy ;c
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum