Proelium[PL] Strona G³ówna
Portal  Szukaj  U¿ytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Opisz swojÄ… historie w cfa :D
Autor Wiadomo¶æ
z Afryki 

Wys³any: 2009-12-05, 21:01   Opisz swojÄ… historie w cfa :D

Ja znalazłem reklame jak ściągałem jakiś film z mediafire, a że jako totalnie nie miałem w co grać to ściągnąłem. Najpierw jako noob grałem same egipty :D i to z mp7 :D . Miałem staty po 50:47 i jak miałem ace to byłem dumny xD Taa te dupienie na egiptach zwaliło mi ostro staty dlatego mam teraz 1,4 ale nie chciało mi się robić nowego konta. Potem miałem fazę na crossroady i tam poznałem takiego niemca co troszku po polskiemu gadał TheRegend (mój mistrz i mentor w sumie to on nauczył mnie grać porządnie, peace bracie). I doszedłem do klanu DragonWar. Bardzo mi sie fajnie tam grało szczególnie z regendem, chipem, alpachino i fizzy. I tak już nikt od nich nie gra ale Była to genialna ekipa :D . Potem miałem przerwę miesiąc, wracam a tu klan sie rozpadł prawie. Regend przestał grać i większość odeszła. No to i ja z bólem odszedłem. Wtedy wlazł pacz z alaską i z crossroada przerzuciłem się na alaske. Tam poznałem siate i mardoga. Parę dni później zauważyłem że są w not4you no to mówie a co tam i też dałem podanie w którym napisałem.... tylko swój nick. O jakże sie zdziwiłem że mnie przyjeli. Potem sie dowiedziałem że to najlepszy polski klan w polsce! :D Nie miałem pojęcia co to za klan przed tym więc wybór w sumie był przypadkowy :) No i potem wbiłem na TSa i grałem wtedy z murzynkiem i wdupci (moja pierwsza styczność z ludźmi z n4y :P ). No i zaczeły sie klanówki itp :D Po miesiącu jakoś odeszła czołówka ludzi z n4y i miałem zamiar przejść z nimi, ale że murzynek został postanowiłem też zostać. No i tak oto jestem :)

EDIT:
Zapomniałem dodać że miałem swój klan Head$hot PL który przetrwał parę tygodni. Byłem w nim sam a założyłem go bo denerwowało mnie jak co chwile dosatwałem oferty od klanów :P
Ostatnio zmieniony przez Con 2009-12-06, 15:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

M4A1 Lover <3 

Wys³any: 2009-12-05, 21:10   

A wiec zaczelo sie skromnie u mnie..
Chodzilem po necie gralem wtedy bodajze w Cabal(cos ala metin2)
I napotkalem reklame gry :cross fire.
poczytalem i zobaczylem screeny stwierdzilem:kuż.wa cos jak counter strike,a darmowa to sciagne i zobacze.
Sciaglem zagralem ale jako SAMEMU nudzila mi sie ta gra bo chcialem czasem z kims pogadac itd.to kiedys tam dolaczylem jeszcze na starym koncie do not4you.Za tych czasu 1 meczyk sd i schodzilem z gry na dzien xD.
w tym czasie do 15lipca mialem bardzo duzo przerw (caly marzec,kwiecien. itd)
A rzekomo 15lipca z nudow (dziewczyna pojechala na wakacje,znajomi na jakis oboz)zrobilem sobie nowe konto i zaczelo sie konkretne granie ,spowrotem dolaczylem do Not4you,pare dni przed odejsciem "elity" czyli lamee itd.Ekcid z niewiadomych powodow mnie wyrabal z klanu (?) jak spytalem to odpisal:bo mi sie nudzilo.Wtedy wyslalem kolejne podanie,przyjeli mnie.i tak jestem do teraz :D

GanjaPowerPL
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-12-05, 22:46   

Więc przez przypadek *klik* na reklamę, zobaczyłem kilka screenów od razu mi się spodobała. Ciskałem noce i dnie aż w końcu założyłem swój klan :D $#POLSKA#$ (wiem nie orginalnie ale to chyba był 1 polski klan) Znalazłem kilku towarzyszy : Mrowa,Nadia,Nowy,PolishPower(nie pamiętam jaki nick miał wcześniej),TeTrisEQ itd Było fajnie i w ogóle ale ... za długo mnie nie było i się wszystko posypało :< Byłem w dość wielu klanach... Trochę za długo tu opowiadać więc skrócę xD New Style się rozpadło (przez debilnego LIDERA!!) i dołączyli do demonów_wojny z początku nie byłem za tym ale złożyłem te podanie bo w końcu doszli kumple z CF'a. Byłem tam chyba nie więcej niż 8H i odeszłem :D Napisałem do Beduina (spoko kolesia) złożyłem podanie itd i tak tu się znalazłem :D
Ostatnio zmieniony przez GanjaPowerPL 2009-12-05, 22:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

id:5 

Wys³any: 2009-12-05, 22:56   

Hehe,a ja znalazlem CrossFire chyba na miniclipie,tzn.reklame.

To jest moje pierwsze konto,nigdy nie zmienialem i nie mam zamiaru.Dlugo gralem sam,az trafilem na jakis angielsko-irlandzko-walijski klan i siedzialbym do dzis gdyby nie to,ze porucznik,ktory mi zaproponowal przyjscie do klanu okazal sie totalnym frajerem i nie mogl zniesc tego,ze jestem lepszy niz on.Wystarczylo,ze raz mnie kicknal z treningu by urazic moja dume i odszedlem stad chociaz lider JDScorpion(jeden z najlepszych graczy w CFa)chcial go mna zastapic na liutenancie.Po tym wydarzeniu,odbiciu z klanu Semper-Fi(do dzisiaj patrze jak im idzie)mialem jakies 1,5 miesiaca przerwy od gry.

Po tym czasie przypomnialem sobie o gierce i zlozlylem podanie do ExtremeSquadu gdzie nie bylo problemow z przejsciem testow.Jeno moja kariera przez moj charakter potrwala tam nie caly tydzien.Wyrzucili mnie stamtad jak na forum wyzwalem jednego goscia jak tylko brzydko potrafie:)

Zaraz jednak pocieszylem sie podaniem do N4Y,Lamee mnie przetestowal i tez wbilem do tego klanu jakis miesiac przed rozsypka.Wtedy to bylem cichy,spokojny,gralem sobie tyle o ile,az nadszedl dzien,w ktorym"elita"odbila od nas i trzeba bylo zakasac rekawy.

Efekt tych dzialan macie przed soba i w dziale z wynikami klanowymi:)

A to nie wszystko,bo tutaj jeszcze sie troche zmieni,na plus dla tego klanu oczywiscie 8-)

Ale to dopiero zobaczycie :-D

AWM / XM8 

Wys³any: 2009-12-06, 01:17   

Zaczolem grac :P pozniej na odpowiednim lvl zrobilem Wlasny klan :P z kumplami w nim gralem

Jak weszla "nowa" mapka czyli The Mine to spotkalem ludzi z N4Y a szczegulnie [A][Q][U][A]e ktory zaproponowal zebym zlozyl podanie :P , przyjeli mnie odrazu :P i tak oto jestem w N4Y/ proelium juz z 6 miechow :P (ok. 6 miechow)

Brice Mini Spray 

Wys³any: 2009-12-06, 10:55   

Długą mam historie c'fa. Zacząłem gdy soap mi jeszcze przesłał. To było z rok temu. Ściągnąłem mówię fajne w sumie podobne do cs'a można zassać. No to założyłem tam jakąś postać nie pamiętam nicku. Mój pierwszy klan to był chyba Grom. Przestałem długo grać jakieś 3 miechy no i wywalili mnie. Grałem w różne gierki i wróciłem do crossa. Dołączyłem do was i jestem.

id:27 

Wys³any: 2009-12-06, 11:54   

A to było tak ,że grałem sobie w Metin2 us ,59 lvlik cudne eq i oj***li mi konto :cry:
Miałem z tydzień załamki i kumpel (Chomink) namówił mnie do grania w cf-a. Początkowo myślałem ,że to jakieś gówno itp. ,no ale ściągnąłem i mnie wciągnęło :D
Zaczynałem na Monaco i innych TD jak Egypt i Ship. Potem przerzuciłem się na Cross Roada.
Spotkałem Polaka morderca666 nick miał bodajże i dołaczyłem do jego jakże licznego 3-osobowego klanu. Po jakimś tygodniu weszła nowa mapka Alaska i przerzuciłem się na nią z CrossRoada. Właśnie wtedy spotkałem Tokcia i paru innych z PK i sobie myślę - "co ja będę tu siedział pójdę do nich" no i dołączyłem do PolishKillersów ,trochę pograłem i miałem coś około miesiąca przerwy. Następnie wróciłem i nadal w klanie byłem, nadeszły wakacje...
Zacząłem grać, bić pkty, angażowałem się... W końcu zostałem nagrodzony porucznikiem.
I tak się grało ,aż wystąpiliście z propozycją fuzji. Po paru dniach namysłu dołączyliśmy do was. I znowu pograłem z 2 tygodnie i znowu przerwa prawie miesięczna (powodem było złamanie palca i całą łapę miałem w gipsie)
No ale wróciłem ,grałem ,dostałem avans na vipka i tak aż do dziś. :D

Wódz naczelny 

Wys³any: 2009-12-06, 12:23   

no to teraz moja jakże barwna historia :D

Dawno dawno temu kiedy jeszcze dinozaury biegały po ziemi a Kambo na jedzenie mówił "papu", byłem moderatorem na dużej stronce z torrentami. Pewnego wieczoru , jak to było w zwyczaju spędzanego na tamtej stronce na ShoutBoxie, ktoś rzucił hasło "fajna gierka darmowa jest, sprawdzcie, lepsze od CS'a". Ogólnie nigdy nie przepadałem za CS'em ,ale że granie w Crysis'a po sieci już powoli mnie nudzilo (coraz ciężej było znależć server na którym na piracie można bylo pograć :P )zainstalowałem CF'a. Mieliśmy jakiś tam mały clanik stworzony z ludzi z tamtej stronki. Z 15 osób w clanie, grało nas dwóch tylko (reszta po tygodniu przestała).
Jako że gra mnie w miare wciągnęła (GM był dla mnie czymś zupelnie nowym i odkrywczym i najwięcej w to gralem, początki były ciężkie dlatego też mam ratio jakie mam), grałem w miare regularnie.
No i pewnego dnia grając jak zwykle GM'a ,spotkałem kolesia z n4y (Shak1st czy jakoś tak, jesli to kiedyś stary przeczytasz to sorry ale nie pamiętam dokładnie twojego nicku), były to już czasy kiedy w miare sobie radziłem na duchach, i koleś ten zaproponował mi dołączenie do clanu. Wlazłem na subagames i zacząłem przeglądać sobie skład n4y, jakie było moje wielkie zdziwienie jak zobaczyłem w składzie mojego kumpla z ławki ze studiów (Lipaevox), i to mnie właśnie przekonało żeby złożyć podanie. Zostalem przyjęty i zacząłem sobie potrochu grać.
Grałem grałem, poznawałem kolejnych ludzi z clanu (już wtedy nikt nie chciał ze mną grać GM'ów :D ) i jakoś czas leciał. Dobiłem w końcu na drugą strone najlepiej punktujących (jak by nie patrzeć byłem z siebie dumny), i wtedy nastąpił rozłam.
Ci wielcy gracze którzy byli dla mnie przykładem, odwrócili sie od własnego clanu i odeszli (też podobno miałem odejść, przynajmniej takie były plany Lamee).
Ja jednak zostałem z tymi kilkoma osobami, które albo też chciały zostać albo nie były wcale liczone do tej fuzji.
Wtedy nastąpił najcięższy okres mojej przygody z tą grą. Dowódcą został Blood, ja na dzień dobry dostałem porucznika. Blood sie starał, ale widać było że mu to wcale nie wychodzi, miał może pare dobrych pomysłów, ale w sumie nic nie zostało dociągnięte do końca (nie licząc fuzji z PK i NS).
Jak już zauważył że nie da rady tego ogarnąć, zaproponował mi stanowisko leader'a.
Jak zwykle sam początek dowodzenia był ciąglą niepewnością, czy aby przypadkiem jedną zlą decyzją nie spi**dole całego clanu, czy ludzie nie zaczną sie ulatniać (była jednak kilka osób które mnie wspierały i obiecały że co by sie nie działo to zostaną ze mną). Wspólnie z Sinnerem zaczeliśmy obmyślać co zrobić aby było lepiej, stopniowo wprowadzalismy nasze pomysły w życie.
Efekty tego wszystkiego widzicie dziÅ›...

To taka moja krótka historia ;-)
Ostatnio zmieniony przez [P]*Kruger 2009-12-06, 12:25, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

AWM / XM8 

Wys³any: 2009-12-06, 14:35   

bardzo króciutka !! :P
lol ;a juz przy "Kambo mowil na jedzenie "papu"" zasnolem :P

LT.MACH 

Wys³any: 2009-12-06, 16:30   

moja historia jest krotka.....
przegladalem cos w necie i z nudow o jakas strzelanka.. <click> ... <obczajka>... <download>.... i gramy ;]

Mr. Kopyto 

Wys³any: 2009-12-07, 16:48   

hmmm... u mnie to sie z ta gra zaczelo tak od niechcenia... poczatek marca... zadnych nowych fajnych gier, ogolnie nudy... nagle patrze, a tu brat (patrz. TSA) napierdziela w jakas ciupanke podobna do cs'a. sprubowal i sie spodobalo :D napisalem podanie do Punisher'sPL, teraz NSZ, ale mnie nie przyjeli wiec zalozylem swoj clanik .: AK :. PL . Widzac ze nie bardzo to przyciaga ludzi a inne klany brna do przodu przeszedlem do NextStage (tam poznalem dziq76PL), gralem tam chyba z 2 miechy i pozniej poznalem --KILLER-- ktory mnie sciagnal do Black Riders gdzie pykalem od lata :D no a dzis mija rowny tydzien odkad jestem w Proelium :D i tu bedzie kontynuowala dalsza czesc mojej histori z cf :D

id:42 

Wys³any: 2009-12-07, 17:09   

Długi okres czasu nie grałam, nie miałam po prostu w co. A mało jaka gra mi podpasuje, a tym bardziej mało jaka ruszy na moim pc.

Po prostu wpisałam w google, chciałam doszukać się jakiś fpsów. Pierwsza gra na jaką zdecydowałam się wtedy była UrbanTerror. Ale zagrałam raz i nie spodobała mi się. Szukałam dalej, po czym pobrałam Cross Fire. I gram i będę grała, zamierzam zostać.

Grałam oczywiście sama, nikogo nie znałam. Trafiłam po jakimś czasie na kogośz klanu Najemnicy. Namówił/a mnie bym złożyła podanie do klanu. Byłam tam jednak bardzo krótko, odeszłam. Potem trafiłam na pokój gdzie grało kilka osób z tGaming. Zaproponowali mi wspólną grę w klanie - zgodziłam się.
W obydwu klanach powodem przez który zostałam tam przyjęta była moja płeć. Gram niecały miesiąc, uczę się cały czas, jakoś mi to idzie.. powoli, ale się uczę. Mam nadzieję, że coś ze mnie kiedyś wyrośnie.

kemotb5
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-12-10, 20:25   

Historia CF-a.

Kiedys grałem dużo w Quake, Unreala, a w sieci Call of duty 1 i UO, cs-a z kumplami po LANIE.
Ostatni rok napierniczałem w Urban Terror.
Pewnego dnia patrząc co jest ciekawego z nowości do ściągania na Torrenty.org zobaczyłem, torrent i opis do CF-a, darmowa strzelanka.
A mówię sobie: a zainstaluje i oblookam tak dla checy, myślałem że shit będzie.
Ale zainstalowałem i w pierwszej chwili nie moglem ogarnąć menu i tego wchodzenia na kanały ale przyzwyczaiłem się i sama gra i grywalność mi się spodobało. Szczególnie, że się zdobywa stopnie i fajnie pokazuje hs-y i inny rodzaj killa. I grałem tak w wolnych chwilach różnie jak miałem czas. Wkurzało mnie jedynie, że tak wolno się zdobywało GP, na początek jak przystało na CS-owca kupiłem Kałacha - AK-74 i tym rżnąłem ludków. Póżniej nażuliłem na AK-47 i SGG52 po sprzedaniu za marną ilość GP AK-74. Stąd moja miłość do AK.
I tak sobie napierniczałem, w SD dużo nie grałem, więcej w Elimination. A w Ghosty nawet nie wiedziałem o co chodzi, weszłem raz i nie wiedząc co robić zabijali mnie. Weszłem na strone CF-a i ogarnąłem z opisu o co biega i zacząłem grać w nie od sierpnia tegoż roku. Ale z racji gier poprzednich pozostało uwielbienie do trybu TD i Capture The flag, którego tutaj nie ma,a powinno być, bo większość gier tego typu posiada ten trybik.
Pewnego razu grając na Em gostek jeden napisał czy nie chce do klanu, po angielsku , a z racji że dobrze mieć jakąś przynależność to wyraziłem zgodę i tak grałem, jak była ekipa grałem klanówę, ale ciężko było mi ich w pewnych sytuacjach zrozumieć to co pisali i napisać od siebie. Gdy zrąbał się Buddy Serwer czyli komunikacja w cf-ie na dłuższy czas pozostałem bez kontaktu. Po naprawie okazało się ze zostałem ja i lider.
I siekałem ludków, aż na my ulubionej mapce TD Fortress grałem z ludkiem, który coś tam wyzywał kogoś po pl za hacki. Patrzę gostek ma złotą pałkę to się pytam ile gra, okazało się ze tyle co ja , więc zacząłem wypytywać jak długo gra itd. Po TD zagrałęm Ghosta i ludek ten co z nim wcześniej rozmawiałem na TD napisał czy nie chce do klanu. Ucieszyłem się bo wolałem być w polskim klanie. Więc weszłem na forum i złożyłem podanie. Wiedziałem, że mój wiek będzie wzbudzał emocje, Aha a ten Ludek to Sinner oczywiście.
I tak sobie gram, a co do wieku, to mój wujas ma lat 44 i napierdziela we wszystkie fpsy jakie wychodzą.
I w trakcie tego żulenia na bronie z przyznawanych GP podczas gry stwierdziłem, że pierdzielić kupię ZP i pogram se innymi broniami, nie lubię grac jedną bronią w kółko.
W końcu nie palę, zbyt dużo nie piję, ale to trzecie na P tak, hehe.
:DDDDDD

a w dupe 

Wys³any: 2010-01-31, 14:21   

hehe, no prosze, jak juz kastro to odswiezyl to moze i ja sie dopisze hehe

gralem twardo w line aga, no ale 3 latka minely i troche mi sie podnudzil, choc i tak gram do dzis
szukalem w necie mmorpg i jakos tak na you tube znalazlem thriller cf, obejrzalem i wydal mi sie swietny
download i gra na calego, nad nickiem myslalem kilka godzin i wyszla dupa hehe
gdy zaczalem graj juz jako sfc, spotkalem kynka i widzialem jak ogarnia na cross roadzie, bylem zdumiony, ze tak mozna grac, pamietam jak gralem z poznaniem, choc pewnie on mnie nie kojarzy juz dzis z tamtych czasow, wtedy juz chyba tgejming bylo, teraz niewiem, ale bylem tak zdziwiony jego poziomem ze chcialem do nich dobic, jednak trafilem do n4y, juz niepamietam dlaczego mnie przyjeli hehe, ale wiem ze jazda do dzis z dzisiejszym proelium, jest moja wielka internetowa przygoda zycia hehe i sam moge powiedziec juz dzis ze jestem niezly :)
eeheh w dupci trailer nie thriller :D
Ostatnio zmieniony przez mielo 2010-01-31, 16:42, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Grabarz 

Wys³any: 2010-01-31, 16:54   

To ja cos napisze....

Pewnego dnia za siedmioma gorami za siedmioma lasami....
hmmm zaczalem grac chyba w kwietniu kolezka pokazal mi ta gre... spodobala mi sie i zaczalem w nia grac rekreacyjnie.
Lecz po jakims czasie zaczalem wiecej grac, pewnego dnia spotkalem kolesia ktory zaproponowal mi zalozenie klanu co po jakims czasie okazalo sie kompletnym nie wypalem byli to sami amerykansko chinscy malolaci (wyobrazcie sobie) wiec opuscilem ten klan.
Przez dluzszy okres bylem bez klanu, ale zaczelo mnie to denerwowac bo non stop mnie kickali. Pewnego dnia gralem duszki akurat po stronie Gr gralem bo chcialem wyprobowac pancerz i spotkalem pewnego gracza hmm nie pamietam jaki mial nick ale byl to chyba Krugerpl :P pogralismy troche i zaproponowal mi dojscie do klanu bylo to jeszcze not4you zgodzilem sie i jestem do dzis.

Trzeba byc lojalnym prawda ??????

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku