Wys³any: 2011-07-20, 20:36 Stawiem Pierwsze kroki w SV
Powoli zaczynam bawić się w Sony Vegas Pro 9. Jeśli znajdę odpowiednie chęci to jeszcze w wakacje pojawi się 3 i ostatnie fragmovie.
Na razie poznaję program i przymierzam się do zrobienia jakiegoś intro (Chociaż intro może zrobię w Adobe After Effects, na razie się pobawię w Vegasie, potem może w AAE)
Nic nadzwyczajnego, napis + 3 zwykłe efekty.
Delib jak coś tam pamiętasz lub ktoś inny to proszę podać jakieś porady, wskazówki, bo chcę zrobić 1 porządne intro, które będę później używał.
Jedyne czego moge Ci poradzić to oglądaj bzdurne tutoriale na youtubie i się dużo nauczysz poza tym sam grzeb sobie w programie . POszukaj w necie bo jest gdzieś książka dla początkującycz w pdf wiec może Ci dużo pomóc. To co ja robiłem było tylko tym co zobaczyłem w tut na Youtube i w poradnikach + wlasna zabawa w programie.
AAE Będę miał profesjonalną książkę w sierpniu ale jeszcze nie będę w tym nic robił.
Aktualnie ogarniam grafike wektorowÄ… w Adobe Ilustrator. Potem Ph i AAE.
Do wszystkiego trzeba czasu i wysiłku
Bardziej niż wysiłku to czasu, ambicji oraz chęci, a z tym mam problem
Na tutki poświęcę kilka dni (jak będzie mi się chciało oglądać i czytać )
No i w najbliższych dniach może zrobię reedycję starej akcji z M16A2
Mi w tym programie nawet tutoriale nie pomogły. Naprawdę ciężki program do ogarnięcia. "Cóż poradzę że jestem amatorem ;D" - Mi w zupełności wystarczy Movie Maker <KOZAK!>
To akurat zrobione jest w Adobe After Effects CS4 [i więcej tego programu nie tykam - zbyt wszystko dla mnie rozdrobnione i skomplikowane (ale daje to nieograniczone możliwości)]
Potrzebuje 1-2 nutek na filmik + 1 na takie wprowadzajÄ…ce intro
Podalibyście coś ciekawego co bd pasować?
Wszystko poza hip hopem, dubstepem. Najlepiej rock i jakiś lżejszy metal, ewentualnie jakieś "elektro".
To 2 mogłoby być na fragment już pod akcje. Mi chodzi coś w miarę spokojnego, tajemniczego do intra (no wiecie jechanie kamerką po długiej na porcie czy cuś xD)
jechanie kamerką po mapce podczas intro jest oklepane... fajniejszą opcją były by "przebłyski" z mapki zamiast takiego płynnego "latania" kamerą
Taka 2 opcja jest Tylko niezbyt mi się chce za to zabrać, a powiedziałem sobie, że w wakacje to zrobię Najpóźniej od niedzieli zacznę. Przydałaby się jakaś muzyczka, tylko Kambo coś podsunął. A gdybym wybrał coś ciekawego, to może natchnęłoby mnie bardziej
Ostatnio zmieniony przez Kastroyer 2011-08-08, 16:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum