a ma ktos podobny zestaw? zebym wiedzial mniej wiecej jak sie to spisuje? nie podchodza mi ramy ale to juz sam sobie dobiore. I chcialbym jeszcze zapytac czy wszystko w takiej cenie wszedzie stoi czy gdzies taniej dobierze podzespoly?
agito niektóre bzdety ma drozej niektóre taniej, ale różnice są niewielkie. Co ci w ramie nie pasuje? chcesz ładniejsze z wyglądu? to HiperX sobie wez. W tych pieniądzach raczej więcej sie nie wyciśnie z kompa, zasilacz i buda po taniości z tych jeszcze rozsądnych, taniej to już tylko chińszczyzna którą strach postawić przy biurku. Co ma sie spisywać? grafika jak najbardziej wporzo (popatrz sobie po testach), procek świetny (u mnie siedzi taki)
napisz że tańsze i podobnie wydajne a zaczne sie śmiać oczywiście że można taniej, ale kosztem wydajności... przy tak wydajnej karcie graficznej procek musi nadążyć
Polecam forum cda, ludzie obcykani, kolesie skladaja swietne zestawy, z tej strony skorzystal moj przyjaciel kto zna ten wie ze mowie o norku i zlozyli my straszne monstrum za okolo 3kola, bo taki podal zakres, wiec mysle ze warto zalozyc tam temat, jesli chcesz wiekszej ilosci "mozliwosci" zlozenia kompa.
http://forum.cdaction.pl/...e&showforum=246
łukaszek akurat cda nie jest specjalnie bogate pclab, benchmark, purepc , to są fora gdzie siedzą konkretne łby tylko tak jak mówie, poprzeglądałem kilka konfiguracji i raczej ciężko będzie coś lepszego złożyć niż to co podałem (wiadomo, budżet ogranicza). Procek nadal jak najbardziej przyszłościowy, bo przeciętny egzemplarz kręci sie co najmniej na 4,5ghz a co lepsze osiągają ponad 5ghz na jajko. Grafike zawsze można w przyszłości wymienić (ale w najbliższym czasie nie ma sensu bo jak na tą chwile to tylko Crysis 3 ją zarżnie, ale nie ma obecnie grafiki na rynku która w pełni radzi sobie z tym tytułem ze wszystkim na max)
W 1 przypadku masz 2-rdzeniowy procek i zintegrowaną grafikę. W 2 przypadku masz 4-rdzienowy procek i normalną kartę graficzną. Jeszcze zależy co dokładnie chcesz na nim robić Ale jakby ci się udało zwiększyć swój budżet o ~30% to miałbyś znacznie lepsze osiągi
Ostatnio zmieniony przez Kastroyer 2013-08-30, 20:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum