Gdy patrzyłem na nią to widziałem problem taki że kabelki są przylutowane do płyty i prawdopodobnie jeden jeszcze do radiatora. Zrobie zdjęcie płyty, pokaże i może będzie jeszcze łatwiej pomóc Na początku gdy rozebrałem kompa, wyczyściłem całą karte, chłodzenie (tylko z 3 centymetrowa warstwa kurzu ale mniejsza) myślałem że to pomoże i wogóle, niestety złudne było moje myślenie
Ogólnikowo na ten moment mam tylko takie możliwości pokazania grafiki, a dokładniej to chłodzenia. Jak to nic nie powie to jutro będe miał czas na rozłożenie kompa i pokazanie całej grafiki albo dokładniej
są albo normalne śrubki albo takie stopki jak między tacką obudowy a płytą główną i to one trzymają cały radiator na płytce grafiki, a sam wiatrak zazwyczaj jest na jakieś zatrzaski, najczęściej wystarczy podważyć w odpowiednim miejscu i wylezie
Sprawa wyglada tak. Rozkrecilem wczoraj wieczorkiem karte, odkrecilem wiatrak od radiatora karty gtaficznej w ktorej byl osadzony jak na obrazku, staralem sie to podwazyc co wyjalem, jakos otworzyc ale nie dalo rady. I tak mnie zastanawia, ile kosztuje taki nowy wiatraczek. Jeszcze przed chwila naszla mnie mysl ze mam problem z okablowaniem, ale tego raczej na domowe sposoby nie sprawdze. Wstawilem ogloszenie na grupie na fejsie i narazie czekam na odzew (kupno wiatraczka). Moze ma ktos jeszze jakies pomysly?
Ostatnio zmieniony przez [P]*Adam 2015-06-11, 17:10, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum