Proelium[PL] Strona G³ówna
Portal  Szukaj  U¿ytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Karta Graficzna
Autor Wiadomo¶æ
Serek 

Wys³any: 2015-06-07, 22:55   

Gdy patrzyłem na nią to widziałem problem taki że kabelki są przylutowane do płyty i prawdopodobnie jeden jeszcze do radiatora. Zrobie zdjęcie płyty, pokaże i może będzie jeszcze łatwiej pomóc :) Na początku gdy rozebrałem kompa, wyczyściłem całą karte, chłodzenie (tylko z 3 centymetrowa warstwa kurzu ale mniejsza) myślałem że to pomoże i wogóle, niestety złudne było moje myślenie :/ :)

Serek 

Wys³any: 2015-06-07, 23:09   

Ogólnikowo na ten moment mam tylko takie możliwości pokazania grafiki, a dokładniej to chłodzenia. Jak to nic nie powie to jutro będe miał czas na rozłożenie kompa i pokazanie całej grafiki albo dokładniej :)

6^6*656-3427+12! 

Wys³any: 2015-06-09, 02:10   

http://tech.wp.pl/kat,100...,wiadomosc.html

id:813 

Wys³any: 2015-06-09, 10:34   

Wykręć całkowicie wiatrak, zalaminuj rdzeń pastą chłodzącą, ew. zakup sobie nowe chłodzenie bo może to już nie daje rady.

Serek 

Wys³any: 2015-06-09, 23:00   

Może denne pytanie, ale ciekawy jestem jak wykręcić wiatrak? Bo wykręce i może w jakiś sposób uda mi się naprawić usterke.

6^6*656-3427+12! 

Wys³any: 2015-06-10, 03:03   

Użyj śrubokręta :lol:

Wódz naczelny 

Wys³any: 2015-06-10, 14:05   

są albo normalne śrubki albo takie stopki jak między tacką obudowy a płytą główną i to one trzymają cały radiator na płytce grafiki, a sam wiatrak zazwyczaj jest na jakieś zatrzaski, najczęściej wystarczy podważyć w odpowiednim miejscu i wylezie

Serek 

Wys³any: 2015-06-10, 19:52   

Hmm, dzisiaj wroce do domu i sie przyjze bo nawet mnie ciekawosc zzera :) jak to sie mowi, nowe doswiadczenia :)

Serek 

Wys³any: 2015-06-11, 17:10   

Sprawa wyglada tak. Rozkrecilem wczoraj wieczorkiem karte, odkrecilem wiatrak od radiatora karty gtaficznej w ktorej byl osadzony jak na obrazku, staralem sie to podwazyc co wyjalem, jakos otworzyc ale nie dalo rady. I tak mnie zastanawia, ile kosztuje taki nowy wiatraczek. Jeszcze przed chwila naszla mnie mysl ze mam problem z okablowaniem, ale tego raczej na domowe sposoby nie sprawdze. Wstawilem ogloszenie na grupie na fejsie i narazie czekam na odzew (kupno wiatraczka). Moze ma ktos jeszze jakies pomysly?
Ostatnio zmieniony przez [P]*Adam 2015-06-11, 17:10, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

id:813 

Wys³any: 2015-06-12, 11:19   

od 20 do 300 zl w zależności czym ma być chłodzony i jaka firma....

Serek 

Wys³any: 2015-06-13, 00:27   

Zwykly wiatraczek, wieczej mi narazie nie trzeba, bo sprzet tego nie wymaga :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: